プロフィール

登録日: 2022年9月20日

プロフィール

Ako deklarativno tvrde da su njihovi principi dobrosusjedski odnosi, mir, tolerancija i uvažavanje, onda bi shodno tome trebali da se i ponašaju. Gomilanje frustracija Jer ni Crna Gora, a ni Bosna i Hercegovina ne ugrožavaju nijednog svojeg susjeda niti mu na bilo koji način negiraju postojanja. Tako da bi ubrzano primanje Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju, bio najbolji primjer dosljednosti i beskopromisnosti kada su u pitanju osnovni principi na kojima egzistira Unija. A što se pak tiče obožavaoca lika i djela Slobodana Miloševića i Vladimira Putina, čisto sumnjam da je njihovo preobraćenje moguće.

[[[SHIKO ONLINE]@@]] Црна Гора Исланд 2022 14 gusht 2022 youtubecom

51, 11000 Beograd Telefon: +381 (0)11 76 17 660 Pišite nam Autobuski polasci Svi [transmetim==] Исланд Црна Гора drejtpërdrejt 10 gusht 2022

Nadu i resurse za ovo djelovanje crpili su u Putinu i Rusiji. Putinov obračun sa Gruzijom i aneksija Krima, bili su modeli odnosa sa susjedima koji su se sanjali i na Balkanu. Zato se putinizam ovdje tako dobro “primio”. A i ne treba biti posebno pametan da se u odnosu njega i njegove klike prema Ukrajini ne prepozna Miloševićev obrazac iz devedesetih. Prema toj matrici Ukrajinci su Rusi. Samim tim Ukrajina je ruska zemlja, odnosno Ukrajina je zapravo Rusija. Samim tim Ukrajinci su Rusi, a ukrajinski jezik je zapravo ruski jezik.

Ono što je očekivano jeste da je Putinov napad naišao na simpatije kod onih koji su devedesetih podržavali Miloševića, a danas navijaju za uništenje Bosne i Hercegovine kao države i ako već ne može uništenje države, onda makar identitetsko potiranje države Crne Gore. Tu se zapravo i krije odgovor ovolike podrške agresiji Rusije na Ukrajinu i u Srbiji i cijeloj regiji. Jednostavno, oni kojima je postojanje građanske Crne Gore i isto takve Bosne i Hercegovine strano i neprihvatljivo, savršeno dobro razumiju Putinove stavove o Ukrajini. Slobodan Milošević i dominanta elita u tadašnjoj Srbiji (uključujući skoro cijelu tadašnju opoziciju) smatrali su da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina srpske zemlje.

(SHIKO ONLINE***) Чешка Црна Гора drejtpërdrejt falas 4 jfajp nadeshikojapan_2022

(SHIKO ONLINE***) Чешка Црна Гора drejtpërdrejt falas 4 shtator 2022 Босна и Херцеговина и Црна Гора, не беа донесени закони

Na našu sreću, još jednom, u tome se nije uspjelo. Ali to ne znači da su svi problemi sa neuspjehom Putinove invazije na Ukrajinu ovdje prošli. Evropska Unija i NATO moraju shvatiti da je sada vrijeme za konačnu i potpunu pacifikaciju Zapadnog Balkana i njegovo potpuno integrisanje u euroatlantske strukture. U suprotnom, ekstremizam će nastaviti da buja, jer ništa što se trenutno dešava, posebno u sferi vjerskog, obrazovnog i kulturnog života, ne ostavlja prostora za optimizam. Ulazak u ovakve dvije velike integracije ipak bi učinile ove granice trajnim i nepovredivim. I ono što je puno važnije, mogućnost rata svela na minimum. Na kraju, Evropa to duguje Crnoj Gori, a posebno Bosni i Hercegovini.

Urnebesna prozivka za igrače Bosne i Hercegovine: Navijači Crne Gore im pogodili "najbolniju" tačku /VIDEO/ - SportalDetalj sa meča komšijskog derbija koji je mnoge nasmejao. U subotu uveče, Crna Gora je u sklopu trećeg kola Lige nacija na "Stadionu pod Goricom" dočekala Bosnu i Hercegovinu. Posle velike borbe, utakmica je okončana nerešenim rezultatom 1:1, a golove su postigli Luka Menalo za "zlatne ljiljane" u 62. minutu, dok je sa druge strane strelac bio Adam Marušić u 77. Ono što je pored neizvesnosti obeležilo ovaj susret bila je i jedna prozivka za gostujuće igrače. Naime, domaći navijači su im skandirali "burek sa sirom", pošto je poznato da se većina stanovništva u Bosni i Hercegovini ozbiljno naljuti kada čuje da neko taj specijalitet tako naziva.

Vojisavljevići, Balšići, Crnojevići, Kotromanići su, po njima, bili Srbi. Samim tim bilo kakav drugačiji diskurs u odnosu na ovaj istog momenta čini postojanje Bosne i Hercegovine i Crne Gore nelegitimnim i neprijateljskim. Upravo sa takvim opravdanjem je zvanični Beograd u ratu 1992- 1995 godine izvršio agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Rezultat je svima poznat. Masovno razaranje, blizu 100 hiljada ubijenih, ratni zločini koji su kulminirali genocidom. Ipak, Milošević je na kraju zaustavljen vojnom silom i prinuđen da prizna Bosnu i Hercegovinu u njenim međunarodno priznatim granicama.

Crna Gora - BiH 1:1 - Igrači s navijačima - YouTube vocuscc Fahim

Pjesma nakon meča Crne Gore i Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi Lige Nacija, 11.jun 2022Crna Gora - BiH 1:1

(TRANSMETIM<<<) Црна Гора Луксембург drejtpërdrejt falas skyperfectvcojp program

Crna Gora na 69. mjestu na listi najbogatijih zemalja svijetaAugust 5, 2022 CRNA GORA Crna Gora na 69, Srbija na 72, Bosna i Hercegovina na 88. mjestu

Iz Ukrajine nam stižu slične slike kao i sa ratišta devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije. Ruski vojnici iz porušenih kuća nose sve što mogu od donjeg veša do namještaja, pokućstva i krovnih konstrukcija. To što su ukrajinski borci uspjeli da iznesu na leđima četiri mjeseca agresije, više sam nego uvjeren, spasilo je nas u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, mnogih problema. Jer onaj koji može umarširati u Kijev i slomiti državu od 40 miliona duša, bez problema može pokoriti ovakve dvije države.

Intervencija NATO pakta na Kosovu 1999. godine je oslabila Miloševića do te mjere da je svrgnut s vlasti 5. oktobra 2000. godine i kasnije izručen Haškom Tribunalu. Nevoljno i pod pritiskom, u Beogradu se prihvatila činjenica, ali samo privremeno, da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora dvije nezavisne i suverene države. To je bila naravno priča za međunarodnu zajednicu. U stvarnosti se djelovalo tako da se što je više moguće oslabe oba susjeda i koliko je to moguće spriječe i uspore euroatlantske integracije.

Intervencija NATO pakta na Kosovu Sa Crnom Gorom je bila na sreću nešto drugačija situacija. Postojanje Crne Gore se tolerisalo dok je njeno rukovodstvo bilo spremno da bude “drugo oko u glavi”. Istog trenutka kada je Đukanović, 1997. godine, okrenuo leđa Miloševiću i nacionalističkoj opoziciji u Beogradu, dobio je titulu izdajnika, a projekat nezavisne Crne Gore je proglašen za antisrpski i zavjeru Vatikana, Amerike i Turske. Nema sumnje, da bi i Crna Gora kao Bosna i Hercegovina bila pretvorena u krv i pepeo, ali događaji nisu išli na ruku planerima zla.

Onog trenutka kada su u Kijevu jasno rekli da im ne pada na pamet da budu u takvoj vrsti odnosa, u Moskvi je donijeta odluka da je sasvim legitimno sravniti Ukrajinu sa zemljom. Kad već nije ruska, onda je logično ničija. Spašena Crna Gora i BiH Na svu sreću, i pored ogromne tragedije koja se dešava, Putinova armada, iako puno nadmoćnija od ukrajinske vojske, isto kao nekad Miloševića, nije uspjela ni izbliza u svom naumu. Pokazalo se, kao mnogo puta do sada, da je od siline oružja, često važniji motiv sa kojim neko ulazi u rata.

[[SOT!]] Исланд Црна Гора shiko live | Profile goalcom

Kada je u pitanju region, najskuplja je Hrvatska, gde je voda oko 2, 5 EUR. Crna Gora je na 30, a slijedi je Srbija, dok se Bosna i Hercegovina

(((shiko tv>))) Црна Гора Георгиа shiko live 7 shtator 2022 livenicovideojp

[SHIKO TV@@@] Финска Црна Гора drejtpërdrejt live 21 Liga nacija: BiH bolja od Finske, Crna Gora od RumunijeReprezentativci Bosne i Hercegovine u Zenici

Prenos utakmice Crna Gora - Bosna i Hercegovina otnfujitvcojp

Live stream prenos prijateljske utakmice između U-16 selekcija Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koja se igra danas od 11 časova na

[
[TV<<<<] Босна и Херцеговина Црна Гора drejtpërdrejt

[TV<<<<] Босна и Херцеговина Црна Гора drejtpërdrejt

その他